joi, 26 septembrie 2013

Zero toleranta pentru vinovati

      Sunt foarte nemultumit de faptul ca trebuie sa discutam tot despre problema cainilor comunitari, dar nu inteleg ura viscerala la adresa acestora, din partea fiintelor superioare care bantuie Romania in aceste vremuri salbatice!
      In primul rand as dori sa clarificam ca acesti agresori ai cainilor s-au inflamat brusc, animati de mizeriile aruncate de o parte considerabila din presa! Instigarile la ura si la acte de violenta au fost prezente zilnic pe multe posturi de televiziune, unele venite din partea unor oameni cu o imagine extrem de indoielnica, care se scremeau sa emita judecati de valoare bazate pe studii intense! Spre exemplu vi-l ofer pe miron cozma, care ne cerea sa respectam legea dupa proaspata decizie CCR in legatura cu cainii comunitari! Destul de greu sa-mi vina sa respect indemnul unui fost puscarias posesor al unei minti slabe!
      Doresc sa ma fac bineinteles! Nu sunt de acord ca animalele sa umble libere prin orase, necontrolate, pentru ca exista si cazuri de caini foarte agresivi care reprezinta un adevarat pericol pentru orice cetatean! Nu este normal sa ii expunem mai ales pe cei fara aparare la un astfel  de risc! Dar nu putem tolera nici macelul la adresa nevinovatelor animale, a caror soarta de a umbla pe strazi a fost stabilita tot de oameni! Ca in orice caz si aici trebuie sa ne ferim de generalizarile care stim foarte bine cat de pacatoase si de incorecte sunt. Nu toti romanii care sunt in afara granitelor au ales calea aceasta pentru a merge la furat, nu toti rusii sunt betivi si cu atat mai putin primitivi, nu tuturor germanilor le place berea, nu toti cainii comunitari ne omoara copiii!
      Ne plac caile de genul "solutiei finale", pentru ca atunci lasam bestia sa iasa din noi si sa se vada cat de meschini am ajuns si ca nu mai dam doi bani pe viata! Viata pe care ar trebui sa o respectam mai presus de orice! Fara viata nu exista nimic, nu am exista, nu am fi realizat nimic din minunatiile care ne amintesc ca ne putem ridica la rang de semi zei! De ce oare am ajuns in acest hal!?!?! De ce batjocorim tot si nimic nu ne mai impune respectul si piosenia?! Ura ne macina si ne distruge tot ce ne-a mai ramas din sufletul macinat de traiul cotidian intr-o societate sufocanta. Nu putem gasi refugiul decat in ura si ne irosim timpul scurt pe aceasta planeta pentru a ne face rau si a ne bate joc de valori esentiale pentru umanitate! Ignoranta si fudulia imping la gesturi si atitudine inumane, de condamnat intr-o lume care se doreste civilizata si intr-o societate care nu a mai cunoscut de mult sentimentul de liniste. Zilnicile atatari si intaratari transmise pe toate canalele media ne dezbina ca cei haini sa ne cucereasca si sa ne acapareze in mizeria lor prin promisiuni si actiuni abjecte. Ne este lansata mereu tema ca toti suntem vinovati si ca toti trebuie sa fim bagati in aceeasi oala, dar de ce aceasta vina care se impune colectiva nu trebuie asumata de adevaratii provocatori ai haosului social?! De ce mereu sa plateasca cel nevinovat?! De ce mereu cel asuprit si cinstit sa cunoasca zilnic gustul argilos al infrangerii in fata nenorocirilor ce se abat asupra lui ca niste gloante de mitraliera?! De ce nu putem sa respectam viata, onestitatea, iubirea, natura, familia, copiii, batranii, de ce sa nu avem normalitate?! Asta doar pentru ca zi de zi suntem incalecati de tot felul de piste false cu care ne ametesc, te miri ce odiosi, pentru a-si face jocurile murdare de a-si bate joc de tot ce este existent pe teritoriul Romaniei! Situatia se extinde in foarte multe zone geografice, dar prefer sa vorbesc vizand atitudinea empirica, care imi confera un punct de vedere mult mai corect!
      Nu trebuie sa ne lasam descurajati de aceste atitudini si manifestari! In aceste vremuri, armele cele mai de pret ale omului onest sunt perseverenta si rezistenta! Orice s-ar intampla nu trebuie sa ne lasam invinsi si sa ne consideram pierzatori de la inceputul bataliei! Inca suntem la inceput, cel putin cei din generatia mea, astia aproape de 30 de ani, mai avem multe de aratat si de demonstrat! Nu vrem sa ramanem generatia fara ideal si nu ne dorim sa perpetuam ideea generatiilor de sacrificiu care s-a vehiculat din copilaria parintilor nostri si ramane inca actuala!
      Cel mai important aspect pe care il revendicam este acela de a scapa de metehnele pe care nu poti reconstrui o societate sanatoasa. In plina reconstructie nu avem nevoie de o temelie gaunoasa formata din principii false si din non-valori! Ne-am saturat de punerea pe piedestal a mizeriei umane si de batjocorirea adevarului! Nu vream sa punem bazele unei astfel de lumi! Ne dorim ce si-au dorit toti, o viata buna, o viata plina de viata!!! De tot ce este viu si merita apreciat! Nu dorim masacrarea unor fiinte nevinovate si nu ne dorim decat priceperea temeinica a conceptului de viata! Ne dorim ca cei vinovati sa plateasca pentru faptele lor mizerabile, un vis neimplinit al societatii romanesti!
      Inchei prin a va indemna sa gasim impreuna calea pe care trebuie sa o urmam pentru ca lumea pe care o vom lasa, la incheierea mandatului de om, sa nu fie cea care sa ne apropie mai mult de naruirea vietii!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu