miercuri, 2 aprilie 2014

De ce pe nimeni nu intereseaza activismul tau?!? Prima parte, introducerea in miezul problemei.

De ce pe nimeni nu intereseaza activismul tau?!?

In primul rand pentru ca esti un self-righteous bitch. Mare curva cu impresii. Asta ca sa o spunem drept si de la capul locului, sa nu va aud dupa aceea ca se va plangeti. In al doilea rand pentru ca oricine e preocupat sa-si castige cei 6-11 milioane de la vreo bruta de angajator este prea stresat sa-ti asculte tie peroratiile intelectuale pe facebook despre importanta salvarii balenei albastre. Oricum natura ne arata ca dealungul existentei sale, pamantul, dragul de el, a omorat destul de multe specii, asta inainte ca toti cocalarii hausari sa devina activisti pentru salvarea lumii de la inec. Pe scurt, balenei si Pamantului i se rupe in pasipe de activismul tau pentru salvarea lor. Omul nu este decat un pion in planul Pamantului pentru eliminarea unor specii. Sau ale tuturor. Ca orice lucru viu si Pamantul are dreptul la asi alege relatiile. Asa ca nu fiti suparati daca la un moment dat, cu tot activismul vostru pro-energie regenerabila copii vostri vor fi morti.
Al doilea, si aici trebuie sa aprofundam ideea salariului minim in ro-mania. Salariul minim in ro-mania este consecinta anilor in care nimanui nu i-a pasat de nimic in ro-mania. Si aici este o treaba foarte vicioasa pe care o sa o incerc sa o explic. In timp ce tu iti faceai studiile in comunicare, oamenii erau dusi de nas de sindicalisti si diferiti politicieni care s-au tot vanturat pe scaunele puterii. Deci, tu trebuie sa fii atent la ce iti spun eu aici pentru ca asta te priveste pe tine. Deci, in timp ce mama si tatal tau au acceptat saracia si grautatile guvernarii de stanga sau de dreapta doar ca sa te creasca pe tine, situatia in ro-mania a ajuns de o asemenea gravitate incat toate discursurile despre o guvernare buna, o clasa politica noua, sunt superflue. Numai un cretin nu isi da seama dupa sute de ani de guvernare democratica (vb pe plan global) ca singurul lucru care este bine facut de politicieni este sa fure si sa faca afaceri cu corporatiile (de stat sau particulare).
  Atat.
  Nu e nimic virtuos in a vota un candidat independent propus de diferite ONG-uri.
  Nu e nici o virtute in a-ti alege stapanul.
  Nu e nici o salvare in politica.
  Repeta astea trei fraze pana iti intra bine in cap.
 
  A treia chestie este dedicata veganilor. Oamenii care considera ca daca lumea ar inceta sa mai consume carne toate lucrurile s-ar transforma ca in filmele cu harry potter in bine. Dragele (nu alea care trag vapoare) mele prietene, lumea intreaga este bazata pe o crima impotriva uneia sau mai multor fiinte. Ca tu sa ai tofu pe masa, oamenilor din America de Sud sau Africa le este refuzata vanatoare, le sunt rechizitionate terenurile sau cumparate pe preturi de nimic. Dar nu asta este problema. Cum am spus, oamenii care gandesc prea multe despre salvarea planetei sunt oameni care deja au o situatie materiala buna care sa le permita asemenea ganduri. Ia sa va vad in pula mea pe toti fiind vegani si ducand o viata sanatoasa pe 7 milioane si muncind in constructii. Daca va fut in gat pana va da matele afara va suparati?
  Nu imi cer scuze pentru limbajul pe care il folosesc pentru ca nu aveti nici o autoritate in acest text.
  Deci, veganismul este o optiune personala, culinara, asa ca lasati nasul ala jos pentru ca nu aveti motive de mandrie ca nu mancati carne. Mancarea e mancare fie ca e o ceafa de porc cu cartofi prajiti fie ca e drob de soia. Pana la urma ar trebui sa va fie rusine, oameni maturi care va laudati cu ce mancati... Chiar asa rau a decazut sistemul nostru valoric, sa ne laudam cu ce mancam?
  Am multe de spus despre asta doar ca asta e un articol in care se iau mai multe lucruri la rand asa ca sunt nevoit sa trec mai departe.

  Radicalii din 0 care vor burse si abonamente ieftine pentru studenti.
 Deci coaie, subiectul asta e creeat de niste oameni confuzi si sustinut de smecheri din cartele sindicaliste, niste tristi de profesie. Cum pula mea, dupa ce iti este oferita sansa de a studia aproape pe gratis la o institutie de stat mai ai tupeu sa ceri in continuare reduceri? Adica eu, contribuabilul care imi iau la muie toata ziua si toata noaptea de la stat, iti platesc tie sa te duci la o scoala aproape pe gratis( aia care sunt la taxa-ghinion de nesansa, d-zeu nu a fost roman, era iarba arsa, etc.) (comparati cu alte tari), iti ofer cazare aproape gratis (nu e vina omului de rand ca toti taranii se viseaza doctori sau PR), diferite reduceri, vii cu tupeu si ceri si mai mult. Pentru nimic. Pentru o promisiune facuta in vara dupa ce cu noroc ai luat bacalaureatul. Si pe care nu o respecta, sau si mai rau, se supara ca cica romania nu le ofera sansa si pleaca in afara trantind usa. Pai stai asa coaie, nu stiai in mortii ma-tii ce conditii exista in tara asta? Ce mortii ma-tii credeai, ca dupa ce termini tu facultatea de limbi straine sectia fino-ugrica vin mortii ma-tii sa-ti dea salariu de zeci de milioane? Pe langa faptul ca ai baut toti anii si deabia iti luai creditele, ti-ai luat diploma de  licenta cu o lucrare facuta de altul. Ai fost si esti o promisiune. Multi nici macar atat nu au fost si nici nu sunt, ei doar fac o facultate pentru ca merg pe principiul (prost) ca toata lumea are.
 Deci, du-te-n mortii ma-ti la munca si lasa vaicareala, oricum oamenii care ti-au scris cartile preferate nu au nici o scoala.

Liberalii vechi si noi. Monarhistii si conservatorii lui Caragiale.
  Astia sunt un special kind of twisted bastards. Liberalul in general e ala care acum e PR sau doctor, facultati facute pe banii statului, liberalul e ala care are un butic, o mica afacere si care face evaziune si afaceri cu statul doar ca nu recunoaste. E liber inteprinzator. El e omul care creeaza plus-valoare in economia romaneasca. El e omul de baza al societatii romanesti... El de fapt e un muist fripturist. care cu banii obtinuti pe cele doua apartamente vandute acum (care au fost cumparate de tac-su pe vremea lui ceasca, banii obtinuti din diferite combinatii) si-a deschis o firma care are ca  activitate PR si marketing sau cine stie ce alte scamatorii, dar in principal are afaceri cu diferite functii ale statului. Nu ma credeti pe cuvant, cercetati activitatea inteprinzatorilor de succes romani, sa vedeti care, ce si cum fac bani pentru ca dupa aceea sa vina la tv sau sa scrie pe blog despre cum trebuie construita societatea ro-maniei avand ca baza libertatea si respectul pentru clasa mijlocie inteprinzatoare.
 Basically, ei vor o piata libera dar sunt primii care striga dupa ajutorul lui atunci cand sunt in cacat. Si sa nu uitam ca multi muncesc in vreo institutie a statului dar sunt liberali sadea.

  Monarhistii.
Astia sunt simpatici rau. Chiar nu pot sa ii inteleg. Ii inteleg pe comunisti, pe legionari dar pe astia nu pot si nu am sa pot niciodata. Oare dupa ce sunt nostalgici (in afara de paradele pe care le vad pe la englezi sau la olandezi, doar ca un sistem de guvernare este mult mai amplu decat o banala petrecere data in favoarea reginei o data pe an). Plang dupa opulenta aratata de familia ''regala''? Dupa balele care ii cad din gura regelui Mihai? Sau dupa toti printisorii care apar mai des decat manelistii la tv? Asta ramane de dezbatut.

Conservatorii.
 Astia chiar nu au nici o treaba in lumea asta. Astia au o ideologie combinata. Un fel de Consitutionalism american combinat cu un ortodoxim veninos, o pasiune pentru piata libera si o ura profunda pentru UE. Un fel de american dream combinat cu Arsenie Boca(fara legionarismul lui).


Acestea fiind spuse. Imi pare rau ca nu mai am inspiratie astazi ca sa continui cu liberalii si conservatorii, o sa revin asupra lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu