marți, 1 aprilie 2014

S.H.A.R.P., sau despre oamenii care nu stiu ca sunt in plus.

Ieri am promis ca o sa vorbesc despre boschetarul antifascist dar tona de ras pe care mi-o provoaca un asemenea subiect ma impiedica sa scriu ceva interesant asa ca o sa descriu in linii mari inca o lichea care populeaza cluburile si polueaza subcultura skinhead, adica voi vorbi despre vestitii S.H.A.R.P-i, maestrii fencewalkingului, intovarasiti cuapoliticii, doar ca, spre deosebire de aia, astia au patch-uri cu TrojanSkins 69 (sex?), au tovarasi fa si antifa, asta insemnand ca, fac cheta impreuna cu antifascistii, beau impreuna si dupa ce se termina bautura isi smulg patch-ul cu SHARP si se duc in clubul din centru care e populat cu fascisti unde promoveaza puterea rasei albe in jurul unei sticle de jagermeister.
In mare, SHARP (skinheads against racial prejudice) nu se diferentiaza de skinheadul apolitic, singura diferenta majora ar fi ca SHARP-ul recunoaste faptul ca cultura skinhead a avut radacini duble, si anume ca a fost creata de albi si negri. In general este antifa doar ca la noi in ro-mania lucrurile sunt anapoda si cum skinhejii sunt o mana de oameni, ei se duc sa bea cu nazistii sau cu antifa, depinde de bugetele fiecarui grup in ziua propriu zisa. Acum sa vedem cu ce se ocupa si ce treaba are el pe lumea asta.

  1. SHARP-ul nu vrea nimic de la lumea din ziua de azi decat sa I se recunoasca faptul ca muzica ska si implicit, subcultura skinhead, a fost creeata de negri, ca skinheadsii originali din Anglia su fost si negri si albi, etc. Cam asta e idealul lui de skinhead S.H.A.R.P. La fel ca si skinhead-ul apolitic, sharpul nostru asculta muzica oi!, ska, rocksteady, bea bere, ragaie, se duce pe stadion, singura diferenta fiind patch-urile. Cel apolitic nu are decat cu Oi! Sau skinhead, asta, un pic mai coios are cu SHARP, de multe ori doar atat pentru ca in mod ciudat, bonehead-sii romani (bucurestenii in general) tolereaza mai mult antifascistii decat pe SHARP-i, de multe ori intalnirile dintre cele doua grupari (actualmente retrase din activitate pe baza de :''m-am insurat, nu mai ma tin de prostii'', ''hai coaie, ai trecut de 25 de ani, lasa dracu prostiile astea'', ''nu ma lasa mama'', ''trebuie sa ajung repede acasa pentru ca am treaba cu baietii, ma joc LOL'', si alte cacaturi cu care se ocupa oamenii seriosi), se lasa cu sange.
  2. Ce muzica asculta S.H.A.R.P.-ul?
    Pai, muzica de baza a sharpului e The Oppressed, The Press si in general oi!, hardcore-punk,ska si alte nazbatii care suna frumos. Adica ce asculta si restul skinheadsilor (in afara de fratii lor vitregi boneheads pentru ca aia sunt retardati, niste laturi umblatoare)
  3. Ce pasiuni are subiectul nostru?
    El nu are nici o pasiune anume, el vrea doar sa bea bere, sa manance seminte si sa se duca la meciuri (vezi skinheadul apolitic)

Concluzia:
Nici una, subcultura asta din cati oameni am cunoscut este cea mai nasoala dintre toate, si anume, daca nu v-ati dat seama oamenii care umbla sub banner-ul asta sunt cam asa: recunoastem ca skinheajii originali au fost negri, suntem impotriva rasismului dar nu neaparat impotriva nazismului, nu ne place sa fim considerati nazisti dar nu facem nimic impotriva faptului ca oamenii de rand si nu numai ne considera nazisti, unii chiar se bucura daca cineva isi da seama ca el e skinhead (mandria de a fi ras in cap? :)) ), o ard apolitic dar daca le spui ca dau moara la apa nazistilor se supara si nu in ultimul rand, ei chiar sunt prietenazi buni cu nazistii, multi sharpi fiind acum la batranete s-au gandit sa o arda mai chill si o ard against prejudice ca sa futa si ei niste feministe focoase prin Kulturhaus sau alte bombe de prin centru si nu numai.
Deci, SHARP in principiu nu reprezinta nimic, doar niste oameni care se plang ca nu sunt nazisti dar nici antifascisti.

Maine chiar o sa scriu despre boschetarul antifa-punk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu